Elke Serroels

Psycholoog & zaakvoerder

  • Master in de klinisch psychologie

    • Erkenningsnummer Psychologencommissie: 832106721
    • Visum uitoefening klinische psychologie
  • Postgraduaat: Integratieve psychotherapie (Universiteit Antwerpen)

    • Optie Experiëntiële en cognitieve gedragstherapie
  • Coördinator Therapiecentrum Zandhoven

“Vanuit de geïntegreerde opleiding tot experiëntieel en cognitief gedragstherapeute, werk ik vanuit verschillende hoeken. Afhankelijk van waar de persoon het meest mee gebaat is.

Enerzijds kan de klemtoon liggen op het verhaal van de persoon, met zijn emotie en beleving daarrond. Van daaruit wordt er dan gezocht naar meer handvatten om met de problemen, situatie, zorgen om te gaan.

Anderzijds werk ik vaak ook vanuit cognitief gedragstherapeutische hoek. Dit is een meer concrete invalshoek. Veel mensen zitten immers met bepaalde gedragingen, interactiepatronen of gedachten die niet helpend zijn. Negatieve gedachten beïnvloeden mensen hun gevoel en hun gedrag. Via het onderzoeken en bijsturen van deze gedachten, trachten we te bereiken dat iemand zich beter in zijn vel voelt of trachten we zo het gedrag zelf te beïnvloeden. Soms wordt meer gefocust op het gedrag zelf, en werken we veeleer met gedragsexperimenten.”

Contact

Elke was van 2006 tot 2011 werkzaam in het Diagnosecentrum D.L.O. te Lier, en van 2006 tot 2012 in de therapeutische groepspraktijk Lerne, eveneens te Lier.
In september 2010 richtte ze Therapiecentrum Zandhoven op als multidisciplinaire praktijk.

Maak een afspraak

Wenst u een afspraak te maken?
Vul onderstaand formulier in, wij contacteren u zo snel mogelijk.