Psycholoog

  • Master in de klinisch psychologie (Universiteit Gent)

    • Erkenningsnummer Psychologencommissie: 882115565  
  • Postgraduaat: Psycho-analytische therapie

    • Optie Experiëntiële en cognitieve gedragstherapie

“Als psychoanalytisch psychotherapeut vind ik het belangrijk stil te staan bij de unieke persoon die voor mij zit. Waar en wanneer zijn de moeilijkheden die de persoon ervaart ontstaan? Welke betekenis hebben ze binnen zijn/haar geschiedenis? Het is een manier van samen zoeken naar een weg die het beste past bij de cliënt, zonder pasklare antwoorden aan te bieden. Het is een therapie die mensen bij zichzelf doet stilstaan om zo de problemen en het lijden bij de wortels aan te pakken. Ik heb reeds ruime ervaring in het werken met cliënten met burn-out, depressie, angst, verslaving, trauma, identiteits- en/of persoonlijkheids-problematieken. Ik heb ook samengewerkt met mensen met zelfmoordgedachten en met mensen die zelfdestructief gedrag stellen.

Soms is het erg moeilijk om bepaalde levensgebeurtenissen op te sporen, te verwerken of zelfs te verwoorden. Wanneer men telkens blijft botsen op dezelfde problematiek is het aangewezen om hier op een non-verbale manier mee aan de slag te gaan. De manier die ik gebruik is EMDR. EMDR kan zowel gebruikt worden voor de behandeling van enkelvoudig als complex trauma. Maar het kan ook gebruikt worden voor mensen die kampen met vervelende herinneringen, fobieën, eetstoornissen, depressieve klachten, angstproblematieken en dergelijke.

Als attachment-based-family therapeut ga ik samen met ouders en kind op weg om de band tussen hen te versterken of te herstellen. Ik ga er van uit dat ouders voor hun kinderen willen zorgen en dat kinderen een zekere zorgbehoefte hebben. Soms kan het gebeuren dat ouders en kinderen elkaar minder goed begrijpen, vaak ruzie maken, het gevoel hebben dat er breuken in hun relatie ontstaan of elkaar helemaal zijn kwijtgeraakt. Attachment based family therapy helpt gezinnen om weer samen te komen, de communicatie te herstellen of verdere ruzies te voorkomen. Ik werk graag samen met kinderen ouder dan 12 jaar. Gezien ouder-kind relaties levenslang zijn, staat er geen maximumleeftijd op de therapie.”

Contact

Alix is eveneens werkzaam in PC Bethanie in Zoersel.

Maak een afspraak

Wenst u een afspraak te maken?
Vul onderstaand formulier in, wij contacteren u zo snel mogelijk.