Multidisciplinaire praktijk


voor kinderen en volwassenen
 
 
 


DIETIST


Dieet en voedingsbegeleiding

 

Algemeen
 
Het belang van een evenwichtige voeding wordt in onze maatschappij steeds belangrijker. We krijgen zoveel tegenstrijdige zaken te horen over voeding. Ieder individu is anders en het voedingsadvies moet daarop afgestemd worden. De patiënt staat centraal. Daarom is er een diëtiste om je met raad en daad bij te staan met al je vragen rond voeding. Een diëtiste is een specialist op het gebied van voeding en gezondheid. Zij kan door het adviseren van een bepaald eetpatroon (dieet) de lichamelijke gezondheid bevorderen.
Een diëtiste is tevens gespecialiseerd om een cliënt/patiënt te begeleiden en te motiveren bij het opvolgen van een dieet.
Ieder individu is anders en het voedingsadvies moet daarop afgestemd worden. Elke patiënt/cliënt krijgt dieetadvies op maat.
 

Medewerker
 

 
Problematieken
 
Begeleiding van kinderen/volwassenen met gewichtsproblemen
Eetstoornissen
Voedingsadvies bij gastro-intestinale problemen
Voedingsadvies bij hart- en vaatziekten
Voedingsadvies bij een vegetarisch en veganistisch eetpatroon
Proteïnedieet
Algemeen voedings- en dieetadvies

 
Werkwijze
 
Tijdens de eerste consultatie wordt er een anamnese afgenomen om een beeld te krijgen van je voedingsgewoonten en je levensstijl. Vanuit de anamnese stellen we samen een persoonlijke behandelingsplan op en zoeken naar enkele haalbare doelen. Je krijgt alle informatie in verband met het voedingsadvies mee op papier. Tijdens de vervolgconsultaties bespreken we je eetdagboek. Je krijgt tips, recepten en extra informatie voor je verdere aanpassing.
 

Kostprijs
 
Eerste consult 60 min: 60 €
Opvolg consult 60 min: 60 €
Opvolg consult 30 min: 30 €
 
Voor afspraken op verplaatsing wordt er 1 € per kilometer aangerekend om het verbruik en de verplaatsingstijd te vergoeden.
OPM: Afspraken die niet 24u op voorhand worden geannuleerd, worden aangerekend.
 

Melkerijweg 9 B
2240 Zandhoven
Tel : 03/295.15.00
Fax : 03/295.15.09
info@therapiecentrum-zandhoven.be